mijn missie

WEAR ALL THE INFANTS!

Dat is mijn missie. Baby’s horen op je huid, op je borst. Ze willen bij je zijn, nabijheid voelen, liefde voelen, veilig zijn. Op jouw lijf is de meest natuurlijke plek voor een baby om te zijn. Daar raken ze veilig gehecht, daar groeien en ontwikkelen ze op de manier waarop de natuur het bedoeld heeft. Daar leg je een enorm stevige basis van vertrouwen en nog veel meer! Je verwent ze niet, je komt tegemoet aan hun natuurlijke behoeftes. Vertrouw maar op je baby, vertrouw maar op je oerinstincten.

Peuters hebben je ook zo hard nodig. Ze maken veel mee, wat een prikkels, wat een grote wereld! Bij jou op je lijf kunnen ze weer even terug naar de basis, naar hun veilige plek. Knuffelen terwijl ze ondertussen overal bij kunnen zijn. En weet je? Zelfs kleuters vinden dit ook nog heerlijk! Die kleine kinderen hebben je gewoon keihard nodig. En later? Dan stappen ze sterk en met vertrouwen de grote wereld in, bij jou vandaan en nemen ze jouw basis van liefde en vertrouwen met zich mee.

Anna is het begin van ikdraagjeverder. Door haar knoopte ik mijn eerste draagdoek, door haar leerde ik zoveel over het Natuurlijk Ouderschap, het luisteren naar mijn en haar instincten en behoeftes. Nu geef ik de kennis, ervaring en kunde van het dragen van je kindje graag door aan jou. Ik gun ieder kindje die beste plek op jouw lijf en ik gun iedere ouder het gevoel van je kindje zo dichtbij, terwijl je nog wel vrijheid en bewegingsruimte voelt.

WEAR ALL THE INFANTS!

Meer over de draagconsulent achter ikdraagjeverder.nl

Over mij


Ik ben Susanne Jongejan, woon in Boelenslaan en ben moeder van een 9-jarige dochter. Ik heb zelf veel ervaring met het dragen van mijn dochter. Vanaf haar geboorte droeg ik haar dagelijks bij me in verschillende doeken en dragers. Ook toen ze 25 kilo woog, droeg ik haar af en toe nog met veel plezier! Dragen is een grote passie van mij en dat is de reden dat ik mij uitgebreid geschoold heb tot gecertificeerd draagconsulent bij die Trageschule, zodat ik ook andere ouders kan begeleiden bij het ergonomisch leren dragen van hun kindjes. In 2016 ben ik mijn eigen bedrijf ikdraagjeverder.nl begonnen en van daaruit bied ik verschillende soorten consulten aan, geef ik workshops en voorlichtingen over dragen. In september 2017 heb ik de enige draagwinkel in Friesland geopend aan de Oostersingel in Leeuwarden! Inmiddels is mijn winkel verhuisd naar Boelenslaan en is het een speciaalzaak geopend op afspraak geworden. Zo kan ik je altijd in alle rust en met aandacht voor jou verder helpen. Ik werk veel samen met andere professionals in de geboortezorg.

Ik ben gespecialiseerd in het leren dragen van kindjes met ‘special needs’. Heb je een prematuur of dysmatuur kindje gekregen of heeft je kindje bijvoorbeeld klompvoetjes of een spreidbroekje? Ook in bijzondere situaties kan ik je helpen. Ik help je graag bij het geven van passend advies in jullie situatie. Ik raad je altijd aan om een draagconsult te boeken wanneer je een kindje wilt dragen met speciale behoeften, omdat er bijzondere aandachtspunten zijn en het belangrijk is voor de veiligheid en ergonomie van je kindje om de juiste adviezen en begeleiding te krijgen. Wanneer nodig en gewenst, zal ik overleggen met betrokken zorgverleners en artsen.

Heb je als ouder zelf een extra uitdaging bij het dragen van je kindje? Omdat je bijvoorbeeld bekkeninstabiliteit hebt, in een rolstoel zit, chronisch pijn hebt, of je een arm of hand niet goed kunt gebruiken door verminderde kracht, etc.? We kijken samen naar je mogelijkheden en zoeken een passende oplossing.

Verder ben ik eigenaar van Liefdevolle Verwachting, een oudercursus die jou als ouder compleet voorbereidt op het leven met je kindje in de eerste twee jaar. Je krijgt waardevolle informatie die iedere ouder zou moeten hebben. Deze cursus volg je het liefst samen met je partner tijdens de zwangerschap, zodat jullie optimaal gebruik kunnen maken van de informatie vanaf de start. Ook leid ik andere zorgprofessionals op om deze oudercursus te kunnen geven. Lees meer op www.liefdevolleverwachting.nl

Om altijd op de hoogte te zijn van alle nieuwe ontwikkelingen op draaggebied, doe ik vele bijscholingen en volg ik de ontwikkelingen van nieuwe draagsystemen op de voet.

Ik sta ingeschreven bij het KVK onder nummer 66942470.