Oudercursus Liefdevolle verwachting


Oudercursus Liefdevolle verwachting

Vaak bereiden we ons als ouders voor op de geboorte van onze kindjes door een zwangerschapscursus te volgen. Dit is ontzettend belangrijk, want een goede voorbereiding zet je in je kracht en zorgt ervoor dat je keuzes hebt en kunt maken in de aanloop naar en tijdens de geboorte van je kindje. Maar wat komt daarna? 

De babytijd die volgt is een prachtige, bijzondere maar ook intensieve en soms onzekere, moeilijke tijd. Er komt veel op je af als nieuwe ouder en je bevindt je in een levens veranderende periode. Tijdens de oudercursus van 'Liefdevolle verwachting' krijg je samen met je partner ontzettend veel waardevolle informatie over de (brein)ontwikkeling van de baby en de verandering naar het ouderschap. Dit is onmisbare kennis die iedere ouder zou moeten hebben.

Wat heeft een baby eigenlijk écht nodig? En wat verwacht een baby van het leven buiten de buik? Wat is natuurlijk gedrag van een baby als het gaat om hechting, slapen en huilen? En hoe hangt dat samen met de neurobiologie en ontwikkeling van een baby? Welk beeld heb jij van het ouderschap en is dit gelijk aan de behoeftes die je baby heeft? En hoe denkt jouw partner er over?

Je krijgt wetenschappelijk onderbouwde informatie, zodat je als ouder concrete handvatten krijgt en daarmee (samen) in je vertrouwen en kracht komt te staan. Jullie zijn namelijk een erg belangrijk team!

Je volgt de cursus het liefst tijdens je zwangerschap samen met je partner, omdat de info jullie al helpt tijdens de zwangerschap, bevalling en erna. 

Je leert over:
- De neurobiologie van je baby
- De (brein)ontwikkeling van je baby/peuter en de invloed daarvan op veel processen zoals slapen, hechting etc.
- Hoe het hechtingsproces verloopt
- Hoe slaap ontwikkelt in het brein en hoe jij daar als ouder ondersteuning in kunt geven
- Wat huilen precies is, wat je kindje je vertelt en hoe je je kindje daarin kunt ondersteunen
- Voeding (borst-, fles-, kunst- en bijvoeding)
- De grote transformatie naar het ouderschap (voor álle genders) en wat er in jou allemaal verandert (je zult versteld staan!)
- Partnerrelatie en ouderschap
- Ergonomisch dragen
- Sociaal netwerk

Na de cursus heb jij zoveel meer kennis over je baby en het ouderschap en zie jij je kleine straks met heel andere ogen dan je had gedacht. 


Wat wellicht nog wel het belangrijkste is van alles is dat jij in je kracht gezet wordt om te vertrouwen op de instincten van je baby en jezelf als ouder. We maken echt de connectie tussen theorie vanuit wetenschap én je gevoel.

De cursus Liefdevolle Verwachting wordt zowel privé als in groepsverband gegeven. Jullie kiezen wat bij jullie past!

Vele ouders die deze cursus hebben gevolgd, geven aan dat ze er enorm mee geholpen zijn. Ouders die deze informatie (maanden) later na geboorte ontvangen, geven vaak aan dat deze informatie een wereld van verschil had kunnen maken bij de start van het ouderschap. 

Wat biedt deze cursus niet?

Deze cursus biedt geen quick fix. Hoewel de kennis die je opdoet het ouderschap makkelijker maakt, omdat je minder zoekend hoeft te zijn naar wat je kindje nodig heeft en met jou communiceert, gaat deze cursus jou ook gegarandeerd uitdagen in overtuigingen en verwachtingen. Het draait namelijk niet om het zoveelste trucje  of opvoedadvies. We duiken echt de diepte in van de neurobiologie, de hersenontwikkeling en alle processen die daarmee samenhangen. Zo leer je bijvoorbeeld hoe slaap ontwikkelt en hoe je dit als ouder kunt ondersteunen, maar krijg je GEEN advies over slaaptraining bijvoorbeeld. 

De diepte induiken over de ontwikkeling van je kind, jezelf als ouder en binnen je partnerrelatie gaat op meerdere gebieden voor groei zorgen. Het opbouwen van een diepe connectie met je kind vraagt commitment, tijd, het veranderen van gewoontes, groei van jezelf als mens en ouder en dat is niet makkelijk. Het blijven bouwen aan je relatie tijdens ouderschap en het vormen van een echt team vraagt hetzelfde. Het is wél het meest waardevolle cadeau wat je jezelf en je kind kunt geven. 

Aarzel je nog of de cursus iets voor jullie is? Neem vooral contact op via onderstaande button en ik beantwoord graag je vragen. Wil je meteen boeken? Kijk naar de data onderaan de pagina!

Ik wil graag meer info

Oudercursus Liefdevolle Verwachting

October 16, 2024

oktober, 2024

Weekendcursus Liefdevolle Verwachting voor ouders  19&20 oktober 2024 
Tijd: 9.30-16.00 uur

Prijs: 255,- euro

Locatie: Parksterreed 10, Boelenslaan

Twee dagen vol met waardevolle theorie en praktische opdrachten! Jullie gaan versteld staan van wat jullie leren en gaan naar huis met een enorm sterke basis in het ouderschap.

June 30, 2024

Privécursus op aanvraag
Datum in 2024  in overleg
Prijs: 295,-

Cursus speciaal voor jullie samengesteld, zonder andere stellen.