Oudercursus Liefdevolle verwachting


Oudercursus Liefdevolle verwachting

Vaak bereiden we ons als ouders voor op de geboorte van onze kindjes door een zwangerschapscursus te volgen. Dit is ontzettend belangrijk, want een goede voorbereiding zet je in je kracht en zorgt ervoor dat je keuzes hebt en kunt maken in de aanloop naar en tijdens de geboorte van je kindje. Maar wat komt daarna? 

De babytijd die volgt is een prachtige, bijzondere maar ook intensieve en soms onzekere, moeilijke tijd. Er komt veel op je af als nieuwe ouder en je bevindt je in een levens veranderende periode. Tijdens de oudercursus van 'Liefdevolle verwachting' leer je samen met je partner alles over de eerste twee jaar met je baby. Wat heeft een baby eigenlijk écht nodig? En wat verwacht een baby van het leven buiten de buik? Wat is natuurlijk gedrag van een baby als het gaat om hechting, slapen en huilen? Welk beeld heb jij van het ouderschap en is dit gelijk aan de behoeftes die je baby heeft? En hoe denkt jouw partner er over?

Je krijgt waardevolle en wetenschappelijk onderbouwde informatie, zodat je als ouder handvatten krijgt en daarmee (samen) in je vertrouwen en kracht komt te staan.

Je volgt de cursus het liefst tijdens je zwangerschap samen met je partner, omdat de info jullie al helpt tijdens de bevalling en direct erna. 

Je leert over:
- Hechting
- Huilen
- Slapen
- Voeding (borst-, fles- en bijvoeding)
- Partnerrelatie
- Fysieke- en mentale ontwikkeling
- Ergonomisch dragen
- Sociaal netwerk

Na de cursus weet jij:
- Waarom het zo belangrijk is om te reageren op de signalen van je baby
- Welke signalen dit zijn, en hoe je hier op kunt reageren
- Wat natuurlijk gedrag is en natuurlijke behoeftes zijn van je baby
- Hoe de ontwikkeling van je baby verloopt
- Hoe jij deze ontwikkeling optimaal kunt ondersteunen
- Dat het belangrijk is om te (blijven) communiceren met je partner en hoe je dit doet
-Dat je er niet alleen voor staat!

Wat wellicht nog wel het belangrijkste is van alles is dat jij in je kracht gezet wordt om te vertrouwen op de instincten van je baby en jezelf als ouder. We maken echt de connectie tussen theorie vanuit wetenschap én je gevoel.

De cursus Liefdevolle verwachting wordt zowel privé als in groepsverband gegeven. Jullie kiezen wat bij jullie past!

Vele ouders die deze cursus hebben gevolgd, geven aan dat ze er enorm mee geholpen zijn. Ouders die deze informatie (maanden) later na geboorte ontvangen, geven vaak aan dat deze informatie een wereld van verschil had kunnen maken bij de start van het ouderschap. 

Aarzel je nog of de cursus iets voor jullie is? Neem vooral contact op via onderstaande button en ik beantwoord graag je vragen. Wil je meteen boeken? Kijk naar de data onderaan de pagina!

Ik wil graag meer info

Oudercursus Liefdevolle verwachting

January 21, 2023

Oudercursus Liefdevolle verwachting (groep) van 10-16 uur (prijs: €200,- per stel)

Boelenslaan, Parksterreed 10

March 25, 2023

Oudercursus Liefdevolle verwachting 10.00-16.00

Online